Hidravlično uravnoteženje in STAD ventil

STAD ventilSTAD ventil je ventil za hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema. Stavbe, ki imajo na svojih cevnih razvodih nameščene ventile, kakršen je STAD ventil, so bolj enakomerno ogrete kot tiste, v katerih ogrevalni sistem ni hidravlično uravnotežen.
Izraza »hidravlično uravnoteženje« in »balansiranje ogrevalnega sistema« pomenita postopek, kjer se z vgradnjo ventilov izboljša oslabljen ogrevalni sistem.
Pri neuravnoteženih ogrevalnih sistemih običajno obstaja težava, da se ob ogrevanju vsi radiatorji v stavbi ne segrejejo enako, zato so določeni prostori, ki so blizu centralne ogrevalne enote, primerno ogreti, drugi, tisti, ki so od centralne ogrevalne enote bolj oddaljeni, so prehladni. Ta problem uporabniki običajno rešujejo tako, da dvignejo temperaturo ogrevalnega medija za nekaj stopinj, zaradi česar so zdaj tisti radiatorji, ki so bili prej hladni, sicer prave temperature, da grejejo prostor, v katerem se nahajajo, tisti, ki so bili topli že prej, pa so zdaj pregreti, zato je v takšnih prostorih neprijetno. Prav tako je ena izmed »nepravilnih« rešitev vgradnja močnejše črpalke, ki bi, če pomislimo logično, res morala pošiljati ogrevalni medij tudi v tiste prostore, ki so od centralne ogrevalne enote bolj oddaljene, vendar bo močnejša črpalka ob hidravlično neuravnoteženem ogrevalnem sistemu povzročila zgolj to, da se bo tlak v ceveh povečal, zaradi tega pa se bo pri radiatorskih ventilih pojavljalo šumenje in piskanje.

Hidravlično uravnoteženje

Hidravlično uravnoteženje se izvaja tako, da se v cevne razvode vgradijo ventili, kakršen je tudi STAD ventil, ki vodo oziroma drug grelni medij usmerjajo na mesto, kjer obstaja potreba po njem in tako zagotavlja enakomerno ogrevanje po celotni stavbi.
STAD ventil ni edini ventil za hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema. Poleg STAD ventilov se za balansiranje uporabljajo še STAD-B, STAD-C in STAD-R ventili, TBV ventili, STAF, STAF-SG in STAF-R ventili, STAG ventili, TA-BVS 240/243 in TA-BVS 140/143 ventili ter različni regulacijski ventili, ki prav tako pripomorejo k čim boljšemu delovanju ogrevalnega sistema.
V podjetju Proen d.o.o. lahko dobite vse ventile in vse potrebno, da boste lahko karseda izboljšali delovanje vašega ogrevalnega sistema. Hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema se resnično izplača – izkoristki energije bodo večji, zato boste pri ogrevanju precej prihranili in investicija v hidravlično uravnoteženje se vam bo povrnila najkasneje v roku dveh let, odpravili boste tudi neprijetno piskanje in pokanje v ceveh, ki vam krati miren spanec. Po hidravličnem uravnoteženju bo vaš ogrevalni sistem deloval kot je treba in vsa stanovanja v vaši večstanovanjski stavbi bodo enakomerno ogreta. To vam lahko zagotovimo pri podjetju Proen d.o.o.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE
polja označena z (*) so obvezna

Zanimam se za:
hidravlično uravnoteženjevgradnja merilnikovizdelava obračunov za ogrevanje in vodotoplotne črpalke ali talno gretjestrojne inštalacijerazsvetljavadrugo